Jokavuotinen suosikkini: Malminkartanon omenatarha

Malminkartanon omenatarha on yksi Helsingin parhaiten varjeltuja salaisuuksia. Suuri massa odottaa, että Roihuvuoren kirsikkapuisto puhkeaa täyteen kukkaan, mutta minä maltan hetken ja suuntaan mieluummin Malminkartanon omenatarhaan.

Ilta-aurinko pilkottaa pilvien takaa, kun saavun paikalle toista vuotta peräkkäin ystäväni Nikin kanssa. Taivas ei tällä kertaa värjäänny kultaiseen sävyyn, joten näkymä pysyy raikkaan valko-vihreänä. Vehreys on käsittämätöntä. Kauniissa riveissä olevat vanhat omenapuut muodostavat maahan asti taipuvien oksien kanssa taianomaisia tunneleita, joka näyttää loputtomilta. Tarha ei ole ainoastaan upean näköinen — hunajainen ja kukkainen tuoksu on vähintään yhtä ihana. Pinnistellen pystyn kuulemaan, kuinka pörriäset lentävät kukissa. Tämä paikka on todellakin kaikille aisteille.

Omenatarha-9340

Omenatarha-9362

Omenatarha on täydellinen paikka ottaa valokuvaajaystäväni art-linssi testiin. Kameran sulkijaäänen naksuessa huomaan, että omenapuun kukat ovat nupussa ollessaan haalean pinkkejä ja muuttuvat vasta avautuessaan täysin valkoisiksi. Kyllä luonto on ihmeellinen.

Omenatarha-9279

Omenatarha-9281

Omenatarhaa-9271

Omenatarha-9241

Omenatarha-9278

Tähtään kameran linssin kohti seuraavan puun kukkia ja tajuan, etteivät nämä näytä samalle kuin äskeisen puun kukat. Kyseessä on päärynäpuun kukka. Päärynäpuita löytyy tarhan perältä muutaman kappaleen verran. Yhtä söpöjä ovat omppupuiden kanssa.

Omenatarha-9375

Omenatarhaa-9380

Tuntuu uskomattomalle, että paikalla on vain kourallinen ihmisiä. Tarhan keskellä on useita pöytäryhmiä, joiden ääressä illan viimeiset vieraat mupeltavat eväitään. Pohdin, johtuuko vähäinen ihmismäärä myöhäisestä ajankohdasta vai siitä, ettei pääsymaksuton omenatarha ole vielä kaikkien tiedossa.

Omenatarhaa-9294

Omenatarhaa-9312

Korjasimme Nikin kanssa samalla iltareissulla yhden epäkohdan: meistä ei ole yhtään yhteiskuvaa, vaikka olemme olleet hyviä ystäviä jo pidempään. Viiden metrin korkeudessa huijuva kamera tarjosi uuden perspektiivin. Tykkään lopputuloksesta valtavasti!

IMG_3595

Kukinnan lakaistuminen tapahtuu niin nopeasti, ettei paikalle enää ennätä tänä keväänä. Mikäli kiinnostuit paikasta, seuraava hyvä hetki saapua paikalle ihastelemaan tunnelmaa on syksymmällä sadonkorjuun aikaan. Ainakin aiempina vuosina tarhalle on saanut mennä oman ämpärin kanssa ja poimia omenia noin 10 litran verran kotiinviemisiksi.

Omenatarhan löydät osoitteesta Kartanonkaari 29.

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s