Ilman pohjanmaalaisia juuriani olisin kadonnut Helsinki-kuplaan vuosia sitten

Hesari kirjoitti muutama päivä sitten Helsinki-kuplasta. Tällä tarkoitetaan sitä, että helsinkiläiset elävät ainakin osittain omassa sosiaalisessa todellisuudessaan, jonka ulkopuolelle on vaikea nähdä. Tämän Helsinki-kuplan tyypillisin jäsen on 26-vuotias nainen. Osun 27:lla ikävuodella ja espoolaisuudella varsin lähelle.

Tunnistan tuon kuplan hyvin. Välillä nautin siihen uppoamisesta ja välillä haluan siitä mahdollisimman kauaksi. Kuplasta poistumisen mahdollistaa pohjanmaalaiset juuret. Olen monta kertaa miettinyt, kuinka erilainen ihminen olisinkaan ilman nykyisiä juuriani. Olisin Helsinki-kuplan täysvaltainen jäsen.

kotitoimisto-6154

Helsinki-kuplaan kuuluu vahvasti työelämässä menestyminen. Paineet ovat kovat. Jos ei työnantajan puolesta niin oman pään sisällä. Mikään ei koskaan riitä ja pysähtyminen on vaikeaa, koska seuraavaan paikkaan on jo niin kova kiire. Vapaa-aika kuluu ravintoloissa, tapahtumissa, salilla, omaa ulkonäköä kohentaessa, ulkomaanreissuissa ja kotona Netflixin äärellä. Suuressa ellei jopa suurimmassa roolissa on sosiaalinen media ja siellä kannattaa olla suosittu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pakollinen ruokakuva sosiaalista mediaa varten ennen ruokailua

Ei kannata ymmärtää väärin, en yritä pilkata Helsinki-kuplaa. Olen osa sitä. Pohjanmaalaisuuteni pistää epäilemään toisinaan kuplaa ja sen vaikutusta itseeni. Pohjanmaalla ollessani koen suunnatonta vapauden tunnetta. Koen, että siellä ollaan enemmän elämän peruskysymysten äärellä. Perhe- ja sukulaissuhteet näyttelevät merkittävää roolia. Työ on tärkeä osa elämää, mutta se ei määrittele ihmistä. Vapaa-ajalla ollaan paljon luonnossa, nähdään ystäviä kahvikupin äärellä, tehdään ruokaa ja luetaan tai katsotaan televisiota. Facebook saatetaan avata silloin tällöin. Kukaan ei katso kieroon, vaikka tennareiden sijaan laittaa kauppareissulle kumpparit jalkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with Snapseed.

Olen yrittänyt selittää näiden kahden maailman eroa ystävilleni. Jostain syystä suustani on lipsahtanut muutamaan otteeseen sana aitous. Välillä tuntuu, kuin Pohjanmaalla elämä olisi aidompaa. Voi olla, että jos asuisin pysyvästi Pohjanmaalla ja eläisin siellä arkea, ajattelin toisin. Nyt Pohjanmaa ja sukulaisten luona ajanviettäminen tuntuu lomalle.

Hernesaaren_ranta-

Nautin likaa Helsinki-kuplasta muuttaakseni pois pääkaupunkiseudulta. Kuplan syke ruokkii kunnianhimoani ja elämysten metsästystä. Varon kuplaa kuitenkin niin paljon, etten halua muuttaa Helsingin keskustaan ja antaa sen sumentaa itseäni. Olen nähnyt läheltä mitä se tekee kuplan tyypillisimmille, eli hieman alle 30-vuotiaille naisille. He ovat väsyneitä. Niin väsyneitä kaiken paineen ja 60-tuntisten työpäivien takia, että Flow’hun ei meinaa enää energia riittää. Elämästä kun on kuitenkin pakko nauttia, sinne vääntäydytään vaikka viimeisillä voimilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flow Festival 2016

Välillä tuntuu, etten kuulu täysin kumpaankaan maailmaan. Ehkä hyvä niin. Saan valita molemmista parhaat. Käyttää kumppareita kauppareissulla ja laittaa Flow-liput tilaukseen.

– Reetta

 

 

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s