5 syytä matkustaa Pärnuun

Sain Visit Estonialta ja Pärnun ruokaviikoilta kutsun tutustumaan Pärnuun. Kaikki pärnulaiset nauroivat, kun kuulivat minun olevan kaupungissa ihka ensimmäistä kertaa. Ilmeisesti olen hyvin poikkeuksellinen suomalainen.

Pärnu on kesällä täynnä, kuulemani mukaan siis todella täynnä. Väenpaljous ahdistaa minua, joten matkustan mieluusti silloin, kun lomakausi ei ole kuumimmillaan. Maaliskuussa Pärnu oli ihanan rauhallinen, eikä rannalla tarvinnut tapella tilasta. Näin kaksi ihmistä rannalla itseni lisäksi.

Nyt niihin viiteen syyhyn. Ensimmäinen on ruoka. Miten on mahdollista, että niin pieneen paikkaa mahtuu niin valtavasti ravintoloita! Tällä viikolla vietetään Pärnun ravintolaviikkoja. Viikoille on ilmoittautunut mukaan 25 ravintolaa. Kävin tutustumassa niistä neljään. Kirjoitin ravintoloista enemmän Toptasten blogin puolella, joten ruokamatkaajien kannattaa käydä kurkkimassa sieltä lisää. Tässä muutama suosikkiannokseni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lime Lounge: Lämmin raparperileivos vanilja-inkiväärikermajäätelö

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Villa Wesset: Ankeriasta ja sillinmätiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Latvialainen bloggaaja Una kuvaamassa. Ihastuttava daami kutsui minut bloggaajamatkalle Riikaan toukokuussa. Toivottavasti saadaan reissu järjestymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Villa Wesset: juustokakku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raimond: Miedosti suolattua savusiikaa

Toinen syy. Juomat, erityisesti gin ja siideri. Gin on ollut pinnalla Suomessa ja maailmalla jo useamman vuoden. Virossa kohistaan tällä hetkellä Crafter’sista, joka on huomioitu myös maan ulkopuolella. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vaikkapa Napuen sijasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monella tulee varmasti mieleen virolaisesta siideristä bulkkikama. Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään sellaisesta. Pääsin tutustumaan Jaanihanson siiderifarmille, joka sijaitsee noin 30 km Pärnusta Tallinnaan päin. Huhheijaa mitä siidereitä. Nämä siiderit on valmistettu samppanjametodilla. Oli pakko hankkia pari pullo kotiin siideri-tastingiltaa varten. Muutamia Jaanihanson tuotteitaan myydään myös Suomessa eri ravintoloissa ja Alkossa. Farmin viereen valmistuu huhtikuun aikana siiderimyymälä/tasting-paikka, joka itsessään on jo käynnin arvoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas syy: vanha kaupunki. Pärnun keskusta on pieni, mutta sitäkin viehättävämpi. Keskustassa pyöriessä kannattaa käydä tutustumassa Maria Magdaleena Gildin taloon. Talo on vuokrattua taiteilijoille ja käsityöläisille, joiden työskentelyyn pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä. Tykästyin kovasti esimerkiksi käsintehtyihin papereihin (loistavia ruokakuvausalustoja) sekä mattoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neljäs syy: kylpylät ja hotellit. Aloitin parina päivänä aamuni pujahtamalla Hedon SPA & Hotelsin uima-altaaseen. Höyrysaunassa istuessa lihasjumit avautuu ja mieli kirkastuu. Aamupalaan kuuluu tottakai kuohuviiniä, kuinkas muuten. Ei hullumpi tapa startata päivä. Sekä Hedonista että Rannahotellista on näkymä suoraa rannalle, joka sijaitsee noin 50 metrin päässä. Voisin hyvin kuvitella palaavani tänne poikaystäväni kanssa viettämään pitkää viikonloppua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hedon Spa & Hotel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rannahotell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viiden ja viimeinen syy: ranta. Kahden kilometrin pituinen ranta on rentouttava näky näin keväälläkin. Ajatella, mitä se on lähempänä kesää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s