Manarolasta Cornigliaan: 7 kilometrin patikkaretki

Kuka vaan kävelee seitsemän kilometriä. Eihän se ole matka eikä mikään. Tällä hetkellä hoosiannaa huutavat reidet ja pohkeet voivat kertoa, että asia ei ole ihan niin mustavalkoinen. Seitsemän kilometriä vuorenrinteillä on pitkä matka, etenkin kun korkeuserot vaihtelevat nollasta lähes kilometriin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta ne maisemat, kaiken sen arvoista. Rantakylät näyttävät minimaalisille korkeuksista katsottaessa. Luonto alkaa vihertämään ja joka paikassa on valkovuokkoja. Äitienpäivä on tullut Italiaan ajoissa. Vastaan tulee kaiken ikäisiä ja kaiken kuntoisia ihmisiä. Osa puuskuttaa raskaasti ja osa etenee triathlonistin päättäväisyydellä täydessä trekkausvarustuksessa. Kiitin päätöstäni palata saliharjoittelun pariin tämän vuoden alussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odotin mielessäni viinirypäleterttujen painosta taipuvia viiniköynnöksiä. Hieman nauratti, kun huomasin oksien olevan täysin paljaita. Ei tertun terttua. Sadonkorjuu on luonnollisesti vasta syyskuussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuimme reidet täristen Corniglionen kylään. Maisema ei ihan vetänyt vertoja Manarolalle, mutta rauhallisuus on ehdottomasti paikan valtti. Turismi on kasvanut kohteissa niin rajusti, että pohdinnassa on jonkin asteinen matkustajamäärän säännöstely.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Corniglionessa kannattaa suunnata suloiseen viinibaariin ja totella kyltin käskyä: sulkea puhelin ja keskittyä olennaiseen. Pieni kävely sokkeloisessa kylässä talojen välissä on myös suositeltavaa. Jäätelö maistuu taivaalliselta pitkän patikoinnin jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutisevat reidet vaativat meitä ottamaan junan seuraavaan kylään. Vuorossa on Vernazzio. Mikäli litteillä rantakivillä päivänpaistattelu on toiveissa, tämä kylä on sun paikka. Muutoin paikka mielestäni häviää Manarolalle ja Cornigliolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkä päivä, joka on samalla viimeinen Cinque Terressä, on hyvä päättää merenrannalla nautittuun illalliseen. Paikallista viiniä siemaillessani tiedän, ettei jäähyväisiin ole tarvetta – tulen tänne vielä uudestaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

2 thoughts on “Manarolasta Cornigliaan: 7 kilometrin patikkaretki

  1. Hei, ihania kuvia ja kirjoitustyylisi on mukavaa luettavaa. Löysin blogisi juuri.
    Muistatko yhtään tuon viinibaarin nimeä? Entä sen ed. postauksessa oleva merinäkymällä Manarolassa sijaitsevan ruokapaikan nimeä? 😊 Olen nimittäin ensi viikolla suuntaamassa Cinque Terreen ja nuo pari paikkaa näyttää käymisen arvoisilta!

    Tykkää

    1. Moikka Ilona! Mahtavaa kuulla, että tykkäät blogistani. Cornigliassa sijaitsevan viinibaarin nimi on Terra Rossa. Manarolassa kannattaa suunnata ravintola Nessun Dormaan viinilasilliselle (edellisessä postauksessa) ja ihmetellä auringonlaskua ravintola Marina Piccolassa (tässä postauksessa). Piccola on saanut Michelin-maininnan. Ruoka on ok, mutta niitä maisemia ei voita mikään. Suosittelen myös poistumaan pääkadulta ja vaeltelemaan talojen välissä pikkukaduilla. Mielellään hyvät kengät mukaan, pääsette patikoimaan viinitarhoille. Liikkuminen on tosi helppoa junalla kylien välillä. Muutamassa minuutissa pääsee jo seuraavaan kylään. Ihanaa reissua!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s