8 ravintolasuositusta Berliiniin

1.Restaurant Wandel

Aamupalaa tai arkibrunssia varten kannattaa suunnata Alexanderplatzille Ravintola Wandeliin. Tuoremehuja, bageleita, jogurttia, hedelmiä, leivonnaisia, erikoiskahveja – you name it, they have it. Alle 10:llä eurolla saa 4-5 eri tuotetta. Kiinni viikonloppuisin.

Osoite: Bernhard-Weiß-Straße 6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wandelin aamupala

2. Café Oliv

Lounaspaikkana ja kahvilana Cafe Oliv on ehdottomasti käynnin arvoinen. Rento ja urbaani ympäristö, ystävällinen palvelu ja hyvä valikoima suhteellisen terveellisiä annoksia. Omalle lautaselle päätyi kasvispiirakkaa ja vihersalaatti. Kahvissakaan ei ollut moittimista. Laskun loppusumma oli noin 12€.

Osoite: Münzstraße 8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Café Oliv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Café Olivin kasvispiirakka ja vihersalaatti

3. Madami – Mom’s vietnamese kitchen 

Nämä annokset veivät takaisin Vietnamiin! Kokoa annoksilla oli niin paljon, että lautasen tyhjentäminen jäi unelmaksi. Hyvin vastinetta reilulle 10:lle eurolle.

Osoite: Rosa-Luxemburg-Straße 3

Processed with Snapseed.
Rapeaksi paistettua ankkaa, juureksia, ituja, salaattia sekä nuudeleita.

4. Cookies Cream

Omituinen, hämmentävä ja ihastuttava Cookies. Jo pelkästään sijainti on todella mystinen. Pimeiden kujien jälkeen soitat ovikelloa ja toivot, että sinut päästetään sisään. Tehdasmaista lookkia ei ole piiloteltu, vaan ennemminkin korostettu. Kokonaisuus oli yllättävän viihtyisä.

Ravintolaa suositeltiin minulle jo etukäteen, joten odotin ruokaa todella paljon. Enkä pettynyt. Kasvisruokaa mielenkiintoisella tavalla kokattuna. Erityisen hyvää oli tämä kesäkurpitsa-ohratto munakoisomuhennoksen ja tomaatti-paprikakastikkeen kanssa. Myös ananasjälkkäri kookosjäätelöllä vei makumatkalle jonnekin lämpimään.

Osoite: Behrenstr. 55

Processed with Snapseed.
Kesäkurpitsaa, munakoistoa, tomaatteja

5. Burgermeister

Berliini on kasvissyöjän paratiisi. Joskus tällainen sekaani tarvitsee kuitenkin kunnon burgerin. Sellainen löytyi Kottbusser Torin liepeiltä. Burgermeisterin burgereissa ei ole rasvassa pihistelty. Kumpikaan meistä kahdesta naisesta ei jaksanut syödä annosta loppuun. Mutta hyvää oli! Muista varata käteistä tätä varten, sillä heillä ei käy kortti.

Osoite: Skalitzer Str. 136

Processed with Snapseed.
Burgermeisterin yhdet ranut riittää kahdelle
Processed with Snapseed.
Burgerilla on kokoa ja näköä

6. Neuer See – Eväät mukaan ja luontoon!

Jos sää sallii, kannattaa pakata eväät matkaan ja siirtää ruokailu luontoon. Neuer See on pieni järvi keskellä kaupunkia hyvien kulkuyhteyksien päässä. Berliiniläiset lepäävät järven rannalla ja mutustavat tuomisiaan. Keskellä viikkoa saa olla hyvinkin rauhassa ja katsella, kuinka koirat polskivat vedessä. Tunnelma on lähes sadunomainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Neuer See
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Meidän eväät olivat tällä kertaa nestemäisiä.

7. Woop Woop Icecream

Mainitsinkin tästä jo edellisessä postauksessa. Woop Woop sijaitsee Stadtmitte -metroaseman läheisyydessä Charlie’s Beachilla. Varaa kunnolla aikaa rentoutumiselle, mikäli kelit ovat kohdillaan. Aurinkotuoleissa on mukava pötkötellä ja syödä Woop Woopin itse paikan päällä valmistamia jäätelöitä. Maapähkinävoi ja Oreo -keksit toimivat täydellisesti.

Osoite: Friedrichstraße 48

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Rentoutumista Charli’s Beachilla
Processed with Snapseed.
Woop Woop!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Woop Woop Icecreamin pienempi kuppi riittää hyvin

8. Café Butter

Jos oluen lipittäminen ei enää maistu, ota testiin Café Butterissa myytävä siideri. Valehtelematta paras siideri, jota olen koskaan maistanut. Kuiva ja todella omenainen. 4% juoma takaa, ettei pää ole kovinkaan pyörällä tästä suloisesta kahvilasta poistuttaessa.

Osoite: Pappelallee 73

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Café Butterin myymä Van Nahmenin omppusiideri oli kuin suloista silkkiä suussa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Onnellinen matkaaja Cafe Butterissa

Muutama vinkki vielä Berliiniin matkaavalle kulinaristille.

 1. Varaa käteistä! Yllättävän harvassa paikassa käy kortti.
 2. Pidä huolta, että sinulla on liittymä, jolla voi surffata ulkomailla. Oma Soneran Sopiva -liittymäni sisältää 600 Mt reissudataa per kk, joka ei loppunut kesken 4:ssä päivässä. Dataroaming päälle ja TripAdvisor käyntiin. TA oli korvaamaton apu ravintoloiden metsästyksessä. Se listasi kaikki lähellä olevat ravintolat ja kertoi niiden ranking-sijoituksen. Jos meinasimme eksyä matkalla, Google Maps pelasti. Ah ihana nykyaika ❤

 

-Reetta

 

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s