4:n päivän kaupunkiloma vastakohtien Berliinissä

Mä niin tykkään minilomista! Nykyinen elämänrytmi kun ei anna periksi monen viikon lomille, on tyytyminen pidennettyihin viikonloppuihin. Tämä reissu ei tosin tuntunut tyytymiselle. Matkaseuraksi sain yhden pitkäaikaisimmista ystävistäni, Sannan. Totesimme, että tämä taitaa olla meidän ystävyyden kunniaksi järjestetty 20-vuotismatka.

Processed with Snapseed.
Air Berlin lennätti onnelliset matkaajat

Berliini kaupunkina on valtava ja täynnä vastakohtia: rumia taloja ja hienoja taloja, varakkaita ja kodittomia, avaraa ja ahdasta, puhdasta ja likaista. Erityisesti kodittomien määrä tuntui hurjalle, heitä tuli vastaan lähes joka kaupunginosassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Hotel Indigo Berlin – viihtyisä, mutta tilaa olisimme kaivanneet lisää.

Majoituimme kolme yötä Hotel Indigo Berlinissä, joka sijaitsee Alexanderplatzilla. Kiva pieni designhotelli, jossa sai loistavaa palvelua. Huone oli tyylikkäästi sisutettu pastellinsävyillä ja viimeistelty mustalla sekä teräksellä. Koosta pieni miinus. Totesimme oven avattuamme, että matkalaukkujen sijoittelu tulee olemaan todellinen ongelma.

Alexanderplatz on siisti kaupunginosa keskustan liepeillä, täynnä ostoskeskuksia ja yksittäisiä kauppoja. Kulkuyhteydet ovat loistavat joka suuntaan. Liikkuminen on muutenkin todella helppoa Berliinissä. 3 päivän AB-kortilla sai suhata ympäriinsä sielunsa kylläydestä metrolla, bussilla, junalla ja ratikalla. Über toimi myös moitteetta. Tarkoitus oli hyödyntää vain julkisia, mutta kun matkassa on kaksi naista, ollaan aina tuplasti myöhässä.

Yksi hyödyllisimmistä vinkeistä Berliiniä varten oli mukavat kengät. Kaupunki on levittäytynyt todella laajalle, joten kävelyltä on mahdotonta välttyä, jos haluaa nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Yksi näppärä tapa tutustua eri kaupunginosiin on jokilaivat. Vaikka ristelyemännän jatkuva sepostus saattaa käydä hermoille, opimme yhtä sun toista tunnin lillumisen aikana, eikä näkymissäkään ollut valittamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Berliner Dom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Spree -joen ympäristöä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Weiße Kreuze, Berlin Parliament district

Siirryimme jokilaivojen sammakkoperspektiivistä lintuperspektiin, kun kipusimme Tiergartenissa sijaitsevaan 67 metriä korkeaan Siegessäuleen eli voitonpylvääseen. Huh mitkä näkymät ja jalkakrampit! En pystynyt lopettamaan nauramista, kun Sannan jalat hytkyttivät levottomasti tunnin putkeen. Ei sillä, että omissa jaloissa olisi ollut sen enempää kehumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Voitonpylväs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Rakkauslukkoja 67 metrin korkeudessä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Kuva ei paljasta, mutta jalat tärisivät hullunlailla Siegessäuleen kiipeämisen jälkeen.

Elin jotenkin siinä kuvitelmassa, että Berliini olisi huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Helsinki. Näin ei kuitenkaan ihan ollut. Halvallakin pääsi, jos oikein halusi, mutta yleinen hintataso tuntui olevan vain hieman edullisempi kuin Helsingissä. Rahaa menikin sen mukaisesti. Erityisesti reissu KaDeWe:n kauppakeskukseen kävi lompakon päälle. Himoshoppaajille suosittelen kohdetta lämpimästi. Jos haluat kävellä ulos ilman useamman satasen laskua, jätä menemättä. Tuijottelin pankkitiliä kauhunsekaisin tuntein jälkeen päin.

Minulle tyypilliseen tapaan suurin missio oli syödä hyvin. Sen kanssa ei ole ollut koskaan ongelmia, eikä ollut nytkään. Kirjoitan ravintoloista vielä erillisen postauksen, sillä suosituksia kertyi useita. Sen verran voin jo paljastaa, että jälkkäripuolelta ehdoton ykkönen oli jäätelöauto Woop Woop Icecream. He tekevät jäätelöt itse paikan päällä asiakkaan silmien edessä. Valitsimme jäätelöihimme Oreo -keksejä ja maapähkinävoita. Ensimmäinen lusikallinen toi mieleen Snickersin. Aivan ihanaa! Pieni kuppi riitti hyvin. Sen verran tuhtia tavaraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.
Woop Woop Icecream sijaitsee Charlie’s Beachilla,  Friedrichstaße 48.

Berliini ei ole ehkä se kaikista kaunein kaupunki, mutta oma kiistaton viehätys kaikessa rentoudessaan sillä on. Suosittelen, mikäli et ole vielä käynyt. Toimii erityisesti, jos haluaa ottaa vielä näin alkusyksystä pienen karkumatkan takaisin kesään.

Näillä muistoilla jaksaa taas hetken verran. Pelottava ajatus, ettei seuraavaa reissua ole vielä varattuna!

<3: Reetta

 

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

One thought on “4:n päivän kaupunkiloma vastakohtien Berliinissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s