Nimipäiväjuhlat

Mä olen jouluaaton lapsi. Tavallaan kätevää, syntymäpäivää on vaikea unohtaa. Ei tosin ole ensimmäinen eikä seitsemäskymmeneskahdeksas kerta, kun kuulen leikkimielistä naljailua: ”heh, kaksi kärpästä yhdellä iskulla” tai ”taitaa tulla aika paljon yhdistettyjä syntymäpäivä- ja joululahjoja”. Kieltämättä, onhan se vähän huvittavaa. Etenkin, kun äitini on syntynyt myös 24.12. Kolme kärpästä yhdellä iskulla.

Lapsena harmitti, kun kaikki muut saivat pitää synttärijuhlia. En käytännössä juhlinut synttäreitä juuri koskaan. Äitini, viisas nainen kun on, keksi vaihtoehtoisen juhlan – nimipäivän! Meidän perheessä on siis vietetty nimipäivää jo parikymmentä vuotta. Näin 26-vuotiaana olen alkanut pohtimaan, että onkohan tämä enää ihan ok… 🙂 Toisaalta. Koko nimipäivän pointti on kerätä perhe yhteen, syödä hyvin ja nauttia yhteisestä ajasta. Niin myös viime keskiviikkona.

Perheeni tuntee mut jo hyvin, loistavaa ruokaa ja lasi viiniä, enempää en kaipaa lahjaksi. Maistoin ensimmäistä kertaa kukkakaalirisottoa. Jännän makuista, ehdottomasti positiivinen kokemus. Reseptin löydät Maku.fi -sivustolta. Risotto sai kylkeensä teriyakilohta. Kastike oli niin hyvää, että jokainen ruokailija kaapi sitä pannulta lisää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Teriyakilohta ja kukkakaalirisottoa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tomaatti-basilika-mozzarellayhdistelmä ei petä koskaan ❤ Kannattaa muuten valita pihvitomaatteja, vaikka ne ovatkin tällä hetkellä järkyttävän kalliita. Niin meheviä!

Mitä onkaan juhlat ilman jälkkäriä. Nektariinikeikauskakku oli hetkeen ihanin kakku, jota olen maistanut. Näyttävän näköinen, kesäinen ja järisyttävän hyvää. Saattoi mennä toinen (ja kolmaskin) pala. Resepti taisi olla Maku -lehdestä, mutta sen nettiversiota en valitettavasti löytänyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alkoholiton kesäjuoma syntyi hedelmistä, Spritestä ja vaniljasokerista
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nektariinikeikauskakku

Nimipäivien ydinpointti ei ole lahjat, mutta täytyy myöntää, että pikkupaketit lämmittivät mieltä. Poikaystävä hommasi minulle Berliinin matkaoppaan (reissu tiedossa syyskuussa!!) ja perheeltä sain terassille yrttejä ja kukkia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos ihanat ihmiset, kun muistitte ❤ Ja kaikki jouluaaton lapset, ottakaa nimipäiväjuhlat tilalle, koska miksipä ei. Ihmiset viettävät juhlia mitä erikoisimmilla verukkeilla 🙂 Tämä ei tosin toimi, jos nimesi sattuu olemaan Eeva, Eevi tai Eveliina 😀

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s