Unohda Tallinnan vanhakaupunki – Telliskivi hurmaa sataprosenttisesti

Miten paljon kaupungista saakaan irti, kun lähtee oikean oppaan matkaan. Olen käynyt Tallinnassa todella usein, mutta lähinnä nopeiden työmatkojen puitteissa tai perinteistäkin perinteisemmällä päiväristeilyllä. Tallinnasta löytyi täysin uusi puoli, kun lähdin Tallinnassa asuvan Alexandran opastamana kiertelemään ympäri kaupunkia parin päivän ajaksi.

Vanhassa kaupungissa on vaikka mitä ihanaa (Restoran V esimerkiksi), mutta tällä kertaa suuntasimme Telliskiven alueelle sekä keskustaan. Telliskivi on vanhankaupungin kupeessa, junaradan länsipuolella. Alue on ihastuttavan urbaani. Katutaidetta, pieniä sisustuspuoteja, kahviloita, terasseja sekä lukemattomia ravintoloita. Ravintolat ovatkin tehneet Telliskivestä kuuluisan myös suomalaisten keskuudessa. F-Hoonessa lähes joka pöydässä puhutaan suomea. Osan mielestä Telliskivi on menny jo hieman ”pilalle”, kun turistiliikenne on kasvanut vuosi vuodelta runsaammaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
F-Hoone
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Harmaata tiiltä vai taidetta, kumpaa katsoisit mieluummin? Näitä toivoisi näkevänsä Helsingissäkin enemmän.

Uusia ravintoloita nousee alueelle koko ajan. Konttiravintola vai fine dining – sinä päätät. Kaikkea löytyy. Peatus on hetkeen erikoisin terassi, jossa olen käynyt. Vanhat junavaunut on otettu uusiokäyttöön. Innovatiivista ja todella hienon näköistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Terassiravintola, joka on valmistettu vanhoja junavaunuja hyödyntäen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Peatus sisältä käsin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olutvalikoimasta löytyi paikallisia erikoisuuksia. Seljankukka-olut muistutti siiderin ja oluen sekoitusta. Paikka oli selkeästi suosittu, puoliakaan listan tuotteista ei enää ollut saatavilla.

Söimme lounasta uudessa La Tablassa. Kohtuullisen toimiva kokonaisuus. Erityisesti plussaa värikkäästä designesta. Katkarapuburgeri ei ollut oma suosikkini. Suosituksen paikka tosin ansaitsee nachojen takia – itsetehtyjä, lämpimiä ja rouskuvia. Kyljessä salsaa, juustokastiketta ja guacamolea. 5/5!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Katkarapuburger” ja ananassalaattia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Näitä kannattaa hamstrata koko porukalle!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Tablaan myös perheen pienimmät ovat tervetulleita.

Loistavia ravintoloita on alueella niin monia, että lopetin kymmenen paikkeilla laskemisen. Suurin osa ravintoloista on hyvin rentoja, mutta muutamia todella tyylikkäitäkin vaihtoehtoja löytyy. Muutamissa ravintoloista on kabinetti, jonka voi varata yksityiskäyttöön vaikkapa synttäreitä tai firman juhlia varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lendav Taldrik
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Renard
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olutta, olutta, loputtomiin olutta. Hulppea valikoima! Viini- ja olutkauppa SIP.

Rentotunnelmaisessa Telliskivessä olisin viihtynyt varmasti pidempäänkin, mutta koska aika oli kortilla ja halusin nähdä mahdollisimman paljon, matka jatkui kohti Kalarannaa ja Patarei Rannakohvikia, entistä vankilaa, joka nyt on valjastettu kulttuurin ja ravintola-alan palvelukseen. Tarkoituksenamme oli istuskella biitsin laidalla drinkit kädessä, mutta viereisellä satama-alueella olikin käynnissä Tallinna Merepäevad eli meripäivät, joten suuntasimme kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan Sakun nestemäisistä tuotteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sisäänkäynti alueelle on aika piilossa, taksikaan ei meinannut löytää kyseiseen paikkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehkä eniten Telliskivessä ja Kalarannan alueessa hurmasi sen vastakohtaisuus vanhaankaupunkiin. Tallinnan pienestä koosta huolimatta siellä viihtyisi useammankin lomapäivän putkeen. Iso kiitos Alexandralle oppaana toimimisesta!

Alexandra kirjoittaa juttuja Parasta Tallinnassa -sivustolle. Käy lukemassa lisää Tallinna-vinkkejä!

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s