Loman loppu häämöttää ja paniikki iskee? Ei sen niin pitäisi mennä.

Lomaa jäljellä 4 päivää. Ei mitään hätää, tässä ehtii vielä vaikka ja mitä. Lomaa jäljellä 3 päivää. Oh no, vääjäämättömästi loppu häämöttää. Lomaa jäljellä 2 päivää. Voi eiiii, en ole vielä valmis palaamaan arkeen! Lomaa jäljellä 1 päivä. Onko mun ihan pakko?? Lomaa jäljellä ½ päivä. Karkaan Färsaarille loppukesäksi! Lomaa jäljellä 0 päivää. Työt alkaa. Ei auta itku, puran ”karkaan Färsaarille -laukun” ja ryhdyn hommiin.

Tämä on täysin normaali reaktio, eikö? Pieni ahdistus loman loppumisesta on varmasti yleistä, mutta aloin pohtimaan, mistä oma reaktioni kumpusi. Tykkään työstäni, joten itse työ ei ole ongelma. Mutta sen määrä on ollut. Liika on liikaa ja nyt on aika höllätä hetkeksi. Teinkin sopimuksen itseni kanssa: vähemmän töitä kesän aikana ja enemmän elämästä nauttimista. 12 tuntia tietokoneen ääressä päivittäin kun ei varsinaisesti ole ”live to the fullest”. Josko tässä sivussa saisi vielä opintoja eteenpäin ja jouluksi kulttuurituottajan paperit kouraan.

Mutta siihen lomaan vielä. 2 viikkoon mahtui paljon. Nuo pari viikkoa oli juuri sitä mitä lomalta haluan: ystävien, perheen ja sukulaisten kanssa vietettyä aikaa, paljon hyvää ruokaa ja kotimaan matkailua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pohjanmaa. Siellä jos jossain sielu lepää. Näkymä terassilta auringonlaskun aikaan.

Paluu juurille. Osa varmasti tietääkin, että olen Pohjanmaalta kotoisin. Nyt kun isovanhemmat eivät enää ole elossa, suuntaa on muuttunut Ylivieskasta muiden sukulaisten luo Sieviin. Päivät kuluivat maatilan elämää ihmetellessä, koiranpentuja rapsutellessa ja Netflixiä katsellessa (OITNB <3).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Awww.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tätini uusi talo metsän reunalla tarjosi täydellisen rentoutumispaikan.

Lomaan mahtui kahden kaverit synttärit. Toisia vietettiin Hotelli Helkassa sijaitsevassa Helkan Keittiössä ja toisia Kiilassa sekä Vapianossa. Nämä tyypit on kultaa. Osa pysyneet matkassa jo vuodesta -97.

IMG_2202

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Chiliburger oli aika monen miehen valinta. Itse kallistuin hieman kevyempään seitanburgeriin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Limeposse. Heittämällä paras jälkkäri pitkään aikaan! Lime piristää muuten raskasta kerma-annosta ja muruset tuo kivaa rakennetta. Tuoreet marjat viimeistelevät kokonaisuuden. Synttärisankari tykkäsi myös!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kippis! Vapianon terassille oli hyvä päättää ilta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Shakersin drinkit on timanttisia. Raikasta, tuhtia, kirpeää – kaikki onnistuu! Oma valintani oli raikas rommi-ananasjuoma.

Juhannus sattui lomani viimeiseksi viikonlopuksi. Juhannuksen merkitys on suomalaisille suuri, mutta itse on tullut lähinnä kierreltyä eri juhannuskisoissa pitkin Suomea. Nyt vasta viimeiset vuodet olen voinut ajatella jotain muuta kuin yleisurheilua, joten mökille vei myös tämän naisen tie.

IMG_2324
Näkymä huvila pihasta klo 2 aamuyöstä. UPEAA.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olohuone, josta avautui näkymä järvelle. 

Mökkivarauksesta vastasi tuttavapariskunta. Päästyämme perille Karkalinniemeen selvisi, että kyseessä on enemmänkin huvila kuin mökki. Aivan mieletön paikka. Suorastaan harmitti sulkea mökin ovi sunnuntai-iltana ja suunnata kohti kerrostaloasuntoamme.

Yksi seuralaisistamme kuljetti Lohjalle kajakkeja. Koskaan en ole aikaisemmin moiseen noussut kyytiin. Haparoivan alun jäljeen pyyhälsin pitkin järveä aivan onnessani. Pyyhältää on ehkä hieman liioiteltu verbi, mutta siltä se tuntui, kun pääsi jujusta kiinni. Ympäri en mennyt kertaakaan!

IMG_2325
Kajakointi oli hauskaa, mutta vaativaa hommaa. Keskikroppa oli kohtalaisen tulessa, kun pääsin takaisin rantaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Yatzy on oleellinen osa mökkielämää, niin myös meidän tapauksessa.

Kroketin pelaamisesta ei tullut muuta kuin sanomista. Jari ulkoisti minut pelistä ensimmäisen kahden lyönnin jälkeen 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kroketin osalta mun käsien hienomotoriikka pettää täydellisesti. Not my thing!

Juhannukselle oli yksi missio: syödä hyvin. Ja mehän syötiin. Paljon. Perjantaina keskityimme lihapainotteiseen ruokaan ja lauantaina kasviksiin ja kalaan. Jälkkäriä ei luonnollisestikaan sovi unohtaa, joten perjantaina mentiin Tomi Björkin hedelmäpavlova –reseptillä ja lauantaina pöytään nostettiin juhannushalko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huvilan edessä oli ”lisämökki”, jonka ääreen katoimme pöydän. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Raparperisalaatti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wasabi-lohileipien resepti löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uunissa valmistetut sitruunaperunat ja japanilaisittain maustettu misolohi. Lohi oli juhannuksen kovin hittiruoka.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hedelmäpavlova ja suolakinuskia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Riippumatto oli loistava paikka viilentää kuumottavaa päätä kaikkien juomien ja ylensyönnin jälkeen sunnuntaina.

Hyvä ruoka ei loppunut juhannukseen, vaan seuraava viikko käynnistettiin vanhempien luona Espoossa hernelettujen parissa. En ollut aikaisemmin kuullut, että hernejauhoja voi käyttää tavallisten jauhojen tapaan! Herneen maku on sopivan mieto, mutta kuitenkin erottuva. Täydellistä! Ruokaiset letut täyttyivät kylmäsavulohella, tsatsikilla ja tillillä. Suosittelen lämpimästi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kippis viimeisen lomapäivän kunniaksi. Tämä Pihamaan Makea vadelma -jälkiruokaviini on aivan ihana. 

Tämän viikon keskiviikkona olikin sitten aika palata takaisin töihin. Päivän lopetus, ravintola Cavernan kutsuvierastilaisuus, oli taas hyvä muistutus siitä, että työn tekeminen on oikeasti todella mukavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Caverna on Yliopistonkadulla sijaitseva luolaravintola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sushipöytä hipoi täydellisyyttä!

Lisää kuvia Cavernan avajaista löydät Bulevardin viestinnän Facebook -sivuilta.

Nyt on muutama päivä töitä takana ja voin sanoa, että nautin kesästä jopa enemmän kuin lomalla. Töitä on sopivasti, ehdin urheilemaan (kyllä, en pelkästään syö, vaikka niin voisi kuvien perusteella päätellä) ja näkemään ystäviä. Tästä tulee loistava kesä!

Ehkä voisikin ajatella, että kesäloman tarkoitus ei ole ainoastaan tarjota lomaa arjesta vaan herätellä myös ajattelemaan tarvitseeko arki muutosta. Jos lomalta paluu ahdistaa, pitäisikö arkielämälle tehdä jotain?

Ihanaa heinäkuun alkua!

<3:lla Reetta

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s