Sitges – I miss you already

Edellisestä matkasta alle kuukausi ja reissuun oli taas päästävä. Tosin tämä Barcelonan reissu oli varattu jo vuoden vaihteessa. Lyhyt 4 päivän reissumme sisälsi myös päivämatkan Sitgesiin, josta ajattelinkin kertoa ensimmäisenä, sillä tuo paikka hurmasi minut totaalisesti.

Sitges sijaitsee Barcelonasta noin 30 kilometriä etelään. Barcelonasta pääsee Sitgesiin sekä junalla että laivalla. Laiva kuulosti hyvälle vaihtoehdolle, samalla näkee rannikon ja saa olla auringossa. Siinä vaiheessa olimme vielä onnellisen tietämättömiä tulevasta merenkäynnistä. Vieläkin ottaa mahasta, kun ajattelen kyseistä merimatkaa. Olen varsin ”vahva vatsainen”, mutta ensimmäisen 15 minuutin jälkeen hymy hyytyi. Tunnin kidutus oli kuitenkin jokaisen vatsassa käyneen myllerryksen arvoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koko tunnin karmeus on vasta edessä, joten vielä hymyilyttää.

Sitgesin satamasta pääsee kaupungin keskustaan kävelemällä ja kipuamalla satoja portaita. Näkymä huipulta oli samaan aikaan järjettömän kaunis ja sympaattinen. Tiedättekö ne postikorttimaisemat, joissa näkyy upeita hiekkarantoja ja kalliojyrkänteitä, joiden päälle on rakennettu valkoisia taloja sinisillä ikkunalaudoilla. Parvekkeita koristavat pelargonit. Ah, niin upeaa, että itkettää. Sitges on sitä kaikkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupungista löytyy useampi ranta, jotka ovat luonteeltaan hyvin erilaisia. Yksi on suunnattu gay-pariskunnille, yksi auringonpalvojille, jotka viihtyvät ilman rihman kiertämää ja yksi perheille. Toisinaan he kaikki uiskentelivat sulassa sovussa samalla rannalla. Barcelonassa useat naiset ottavat yläosattomissa aurinkoa, mutta täytyy myöntää, että hieman hieraisin silmiäni, kun tajusin, että kaikki rannalla ovat täysin alasti. Mikäs siinä toistaalta. Tasainen rusketus.

Kaupungin keskipisteenä oli upea linnake, jonka koristellut portaat saivat turistit napsimaan kuvia sarjatulella (minut luonnollisesti mukaan lukien).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi rantaravintoloista oli kirkkaasti yli muiden niin maisemien kuin sisustuksensa puolesta. Viveron tarassilla sai lojua loungesohvilla rauhassa samppanjaa siemaillen ja musiikkia kuunnellen. Tunsi, kuinka kiireisen kevään aiheuttama stressi suli auringonsäteiden myötä. Saattoi siinä kuumuudessa toinenkin lasillinen mennä. Sitgesissähän on oma mikroilmasto ympäröivän vuoriston ansiosta, joten aurinkoisia päiviä vuodessa on jopa 300.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1591
Alakerrassa sijaitsi myös ruokaravintola.

Kaupungista löytyi valtaisa tarjonta ravintoloita. Arpaonni ei tällä kertaa suosinut meitä, joten hyviä ehdotuksia ei tällä kertaa ole antaa, ellei vihersalaatti, ranskalaiset ja kerran sulanut jäätelö kiinnosta. Hinnoilla ravintoloita ei ole pilattu. 13 eurolla saa jo kohtuullisen monipuolisen lounaan. Näitä menutarjouksia kannattaa siis metsästää.

Tunnelmaltaan Sitges on jotain aivan erilaista Barcelonaan verrattuna. Sitgesissä on asukkaita 26 000 ja Barcelonassa 3 miljoonaa, mikä tietysti osaltaa selittää eron. Sitgesiin tullaan rentoutumaan, ihastelemaan pieniä putiikkeja ja kauniita rakennuksia, syömään hyvää ruokaa ja ennen kaikkea lepäämään. Ihmisistä näkee, että he ovat lomalla. Barcelonassa oli välillä aistittavissa kiire – ”juostaa kaikki turistikohteet”. Jos haluat vain olla ja nauttia meren tyrskyistä, suosittelen ensin mainittua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen verran järkyttyneitä olimme Jarin kanssa laivamatkasta, että palasimme Barcelonaan junalla. Kerron Barcelonasta seuraavassa postauksessa lisää. Ainakin muutama ravintolasuositus on luvassa!

 

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

2 thoughts on “Sitges – I miss you already

  1. Hei Reetta!

    Kiva kirjoitus ja erityisesti mahtavia kuvia ihmisille vähän tuntemattomammasta Sitgesistä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Sopiiko, että jaan tämän Tjäreborgin Twitter-tilillä? 🙂

    Yst. Krista, Tjäreborg

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s