Lapin lumoissa

Pääsin hyödyntämään yhtä yrittäjyyden parasta puolta – etätyömahdollisuutta. Tavarat pakattiin laukkuun perjantaiyönä illan työkeikan jälkeen. Kohteena 1000 kilometrin päässä sijaitseva Ylläs. Kulkuneuvoomme eli ikivanhaan Renaultiin sulloutui minun lisäksi kaksi ystävääni, Ville ja Niko.

Photo 5.12.2015 10.11.30

Miesporukassa reissaaminen on kieltämättä rentoa. Asiat ovat suoraviivaisia ja pienet probleemat ohitetaan olankohautuksilla. Itse koin mökin varustelusta puuttuvat lakanat ja pelkän makkara-pizza-ruokavalion pienoiseksi ongelmaksi. Käskettiin elämään asian kanssa. Menihän se neljä päivää lakanoitta ja miesruokavaliollakin 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muuta winter mojito sekä minttukaakao kuului myös ruokavalioon 

Muutama tuttu kysäisi ennen lähtöä, että miksi ylipäätään haluan lähteä joulukuun alussa vain muutaman päivän takia Lappiin asti. Niin, toisaalta miksi en? Oma työni ei yleensä katso maantieteellistä sijaintia. Yhtä hyvin tietokone hurisee Espoossa kuin Ylläksellä. Ja mikä piristysruiske reissu olikin! Jotenkin sitä unohtaa täällä Etelä-Suomessa pimeyden keskellä mitä talvi voi olla parhaimmillaan. Lunta ja valoa! Kyllähän pimeyttä riittää Lapissakin, mutta tuo muutama valoisa tunti latasi akkuja taas hetkeksi.

Etenkin mäessä vietetyt tunnit tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Aiemmin on tullut lasketeltua vain muutama lasku per talvi isäpuolen (aika monta kokoa liian isoissa) varusteissa. Suksi kulki yllättävän siedettävästi monojen pysyessä tukevasti jalassa. Herrasmiehet auttoivat pystyyn, kun tein tyylikkään pyllähdyksen maailmancup-rinteessä suoraa penkkaan.

Photo 7.12.2015 14.40.25

Photo 7.12.2015 13.36.11

Laskettelupäiväksi sattui kaiken lisäksi upea keli. Aurinko paistoi ja pakkasta oli inhimilliset 2 astetta. Mäkiä oli avoinna vaivaiset viisi, mutta kolmeksi tunniksi se oli aivan riittävästi. Etenkin, kun puolet mäistä oli mustia. Tuntui myös joulun välipäivien ruuhkaan tottuneena suoranaiselta luksukselta lasketella tyhjään mäkeen. Osaan lasketella, mutta ei se varsinaisesti kaunista katsottavaa ole. Erityisen onnellinen olin puuttuvista lapsiperheistä, sillä puolittainen tyylini, joka kerää välillä hieman liikaa vauhtia, ei ole yhteensopivia lapsien ja äkkijarrutusten kanssa.

Photo 7.12.2015 14.06.48

Lapissa vietetyt hetket olivat jollain tavoin back to basics: ulkoilua ja liikuntaa, mukavaa yhdessäoloa, saunomista ja korttipelejä. Pre-joulu omalla tavallaan. Pienet asiat tekee onnelliseksi. Tietysti vapauden tunne, kun on kaukana kotoa, tuo myös oman aspektinsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Takkatuli ❤
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lappi on lumoavan kaunis. Vaikka olen käynyt Lapissa usein, sen tunturimaisemat yllättävät upeudellaan joka ikinen kerta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Revontulia odotin kovasti. Ei näkynyt. Kaikkea ei voi saada, joten tämä pieni takaisku ei jäänyt sen suuremmin kaivelemaan.

”Kaukana kotoa” tuntuu myös istumalihaksissa. 15h autolla ajoa. Valoa riitti muutamaksi tunniksi. Loppuaika mentiinkin sitten räntä- tai vesisateessa pimeyden keskellä. Puuduttavaa! Poroja tuli vastaan kaksi. Tukkivat koko tien, eikä tuntunut olevan kiire mihinkään. Siinä sitten odoteltiin, että arvon sarvipäät malttoivat astella sivuun. Uni maittoi seuraavana yönä omassa sängyssä. Onni oli omat lakanat, joista Lapissa saattoi vain haaveilla. Aamulla vesisade herätteli taas seuraavaan päivään. Ehkä se talvi saapuu vielä tänne eteläänkin.

Kivaa viikon alkua!

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s