Prahan reissu

Syvä huokaus. Olipas rentouttava reissu! Praha on kaunis ja rento kaupunki, jonka vastaanottava ilmapiiri toivottaa jokaisen lämpimästi tervetulleeksi. Kaupunki tarjoaa juuri sopivasti tehtävää ja nähtävää. Kadut notkuvat toinen toistaan parempia ravintoloita ja kahviloita. En tiedä oliko suurin osa ihmisistä turisteja vai paikallisia, mutta tunnelma oli suorastaan letkeä. On ihan ok juoda olutta muovimukista keskellä kaupunkia, vaikka kello näyttää 12:sta päivällä. Kuin kirsikkana kakun päällä aurinko paistoi kiltisti koko matkan ajan ja näimme vielä ruskan väriloiston viimeiset hetket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Näkymä Most Legiin sillalta kohti kaupunkia ja Kaarlen siltaa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Katukuvaa Na Prikopella
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanceslas Square
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ruskan viimehetket

Ne, jotka tuntevat minut paremmin tietävät, etten ole superromantikko. Praha sulattaa kuitenkin realistisemmankin lempeään otteeseensa ja hyvä niin. Olimme kuitenkin viettämässä poikaystäväni kanssa parisuhteemme ensimmäistä vuosipäivää. Prahan kohdalla ilmakehässä saattoi olla hapen lisäksi hieman siirappia, sillä käsikädessä kulkevia ja puiston penkillä toisiinsa nojailevia pareja tuntui olevan joka puolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli yksi missio – syödä hyvin. Koko matkabudjetti käytettiin ruokaan. Aika oli kuitenkin rajallinen (pari päivää), joten kauppakeskuksissa pyöriminen olisi muutenkin tuntunut typerälle. Mieluummin tutustuin alueen ravintola- ja kahvilatarjontaan ja vyöryin onnellisena pullerona takaisin Suomeen. Mitä sitten syötiin: perinteistä tšekkiläistä ruokaa, italialaista kasvisruokaa ja pihviä. Taisi siinä mennä aika monta kakkupalaakin ja kostukkeena tšekkiläiseen tapaan pari olutta. Viini on voittanut aiemmin oluen täysin suvereenisti, mutta reissusta löytyi pari aika kivan makuista keskikeppanaa, kuten mm. Velkopopovický Kozel. Oluen ystäville tietysti tuttu myös Prisman hyllyiltä, mutta näin aloittelijalle ilahduttava löytö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Äyriäispasta La Bottega di Finestrassa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oma annokseni Finestrassa oli punajuuririsotto, josta olen haaveillut jo pitkään. Kampasimpukat sopivat annokseen täydellisesti.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reissun epäilemättä paras ravintolailta vietettiin Cestrissä. Valitsin tämän vuosipäiväravintolaksi, koska noh, miehet ja pihvi. Tykkäsin itsekin. Erityisplussa tunnelmallisesta sisustuksesta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onneksi on olemassa maistelulautanen niitä tilanteita varten, kun ei vaan yksinkertaisesti osaa päättää. Cafe Louvre on pannukakku-ihmisten paratiisi. Ainoita paikkoja Prahassa, missä viini oli järkevän hintaista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Poikaystävän annosvalinta ei tullut yllätyksenä 😀

Tykkäämme molemmat kuvaamisesta, joten kameraa räpsyteltiin sangen ahkerasti. Huvittavaa näin jälkeenpäin ajatella, että aika harvaahan kiinnostaa katsoa muiden lomakuvia, joissa pääroolissa ovat rakennukset ja arkkitehtuuri. Kaikkiaan säästimme koko reissulta otetuista 500 kuvasta noin 1/5. Tässä muutama pakollinen turistitärppi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prahan linna on ällistyttävä kokonaisuus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kurkattiin myös kirkon sisäpuolelle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Omaa lukkoa ei saatu kiinni kaiteeseen, sillä kukaan ei ollut kertonut, että omat Abloyt tulee olla mukana.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Joutsenet odottivat herkkuja ohikulkevilta turisteilta Kampa Malá Stranan rannassa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vierailu 1400-luvulla rakennetussa Astronomisessa kellossa maksaa muutaman euron ja on täysin sen arvoinen. Huipulta näkee koko kaupungin. Kyynärpäätaktiikka on lähes välttämätön, mikäli haluaa kiertää rakennuksen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihastuttava Kampapuisto, jonka varrella on useita kahviloita ja baareja

Jos joku miettii hintapolitiikkaa, tässä lyhyt vastaus: edullista on. Poltimme koko reissuun sis. suorat lennot, 4 tähden majoituksen keskustassa, ruoat & juomat ym yhteensä 320€ per tyyppi. Matkustaminen Prahaan ei todellakaan ole kallista! Pääruoat irtoavat noin kympillä ja lasi olutta on alle 2 euroa. Aluksi ihmettelin koneessa raakkuvia bilematkalaisia, mutta nähdessäni alkoholin hintapolitiikan ei tarvinnut enää kummastella asiaa sen pidempään.

Matkustamisessa on yksi iso miinuspuoli. Sen jälkeen iskee järkyttävä matkakuume – pakko päästä kohta taas johonkin!! Seuraavaksi joulukuussa Lappiin ja keväällä Barcelonaan. Ehkä siihen väliinkin vielä joku mahtuisi….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seuraavaa matkakohdetta miettiävä onnellinen matkaaja

Mihis te olette seuraavaksi matkalla? Matkavinkkejä saa toki jakaa!

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s