Ruoka & liikunta

Aloin miettimään tällä viikolla syvemmin suhdettani ruokaan ja liikuntaan. Paljon on muuttunut lyhyessä ajassa. Reilut kolme vuotta sitten urheilu ei ollut vain harrastus. Se oli elämäntapa. Kaikki suunnitelmat matkustamisesta ruokavalioon toteutettiin urheilun ehdoin. Lajini oli korkeushyppy, joten ylimääräiset kakkupalat jäi usein syömättä. Se ei kuitenkaan haitannut. Koko elinympäristö perheestä parisuhteeseen eli samalla tyylillä, joten kaikki tapahtui kuin luonnostaan. Nyt jälkikäteen mietittynä jatkuva ruokapäiväkirjan pitäminen ja kalorien laskeminen tuntuu puuduttavalle.

Kilpaurheilu jäi reilun kymmenen SM-mitalin ja maajoukkue-edustuksen jälkeen selittämättömään selkävammaan. Urheilu-uran päätyttyä tuntui kuin monelta asialta olisi lähtenyt pohja. Vietin vuoden ulkomailla heti sen jälkeen ja liikunta hävisi minimiin. Oikeastaan koko liikunnan ilo tuntui kadonneen. Pohdin, voinko nauttia liikunnasta, missä ei ole selkeitä kilpailullisia tavoitteita. Uuden lajin nollasta aloittaminen tuntui mahdottoman raskaalle. Uuden aloittaminen tarkoittaa automaattisesti, että on aluksi huono.

kalevankisat 2011
Kalevan kisat 2011 ja neljäs sija

Seuraavat pari vuotta liikuin säännöllisen epäsäännöllisesti, ostin salijäsenyyksiä, joita en käyttänyt ja toivoin liikuntakipinän iskevän. Niin se kuitenkin on, että kukaan ei tule kotoa hakemaan urheilun pariin eikä ole mitään salaista keinoa tulla mestariksi yhdessä sekunnissa. Painoakin kertyi muutamia kiloja lisää liikunnan vähennyttyä. Tämän vuoden tammikuussa kuitenkin kyllästyin väsyneeseen olemukseeni. Töiden kanssa oli edelleen niin kiire, että liikunnalle tuntui olevan mahdotonta löytää aikaa, mutta päätin raivata kalenteria vaikka väkisin. Lajiksi valikoitui kollegan suosituksesta tennis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pallonhallintaa Laaksolahden tenniskentällä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tennis on vaikeaa. Hyvin vaikeaa. Sanotaan se heti tähän kärkeen. Urheilu-urasta on kuitenkin jäänyt se käteen, etten lannistu hetkessä. Nyt takana on 8 kuukautta ja noin 30 pelikertaa. Peruslyönnit alkavat pikkuhiljaa onnistua, eikä tilanne näytä täysin toivottomalle. Liikunnan ilokin alkaa taas löytyä. Hassua, että se on koskaan hävinnyt, mähän rakastan treenaamista yli kaiken! Ruokavaliokin muokkaantuu automaattisesti urheilun lisääntyessä, siihen kiinnittää entistä enemmän huomiota. Parasta on kuitenkin se, että en enää koe huonoa omatuntoa herkuista. Joskus herkuttelu saattaa lipsahtaa hieman terveellisestä arkilinjasta enemmänkin, mutta mitä sitten. Ruoka on vaan aivan mahdottoman hyvää! Nuoruudessa karkit ja suklaa oli se ykkösjuttu. Nykyään se on erilaiset leivonnaiset ja ravintolaruoat. Minkäs sitä kulinaristi itselleen mahtaa 😉

Photo 10.9.2015 15.53.02
Raakakakkua Cafe Kokossa. Hipsterimäinen kahvila saa suositukseni niin ilmeeltään kuin kakuiltaankin. Reilun kokoinen pala raakaporkkanakakkua 7,50€
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kasvishampurilainen oli TODELLA hyvää! Friends & Brgrs löytyy Mikonkadulta, aivan aseman läheisyydestä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Little cookie never killed nobody… 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jottei elämä olisi pelkkää herkuttelua!

Muille, jotka tuskailevat liikunnan ja erityisesti sen aloittamisen kanssa sanoisin, että kokeile erilaisia lajeja ja päätä sitoutua johonkin. Kerää ympärillesi ihmisiä, jotka tykkäävät samoista lajeista. Yhdessä liikkuminen on tuplasti mielekkäämpää! Itsensä haastaminen on myös hyvä keino. En ole koskaan tykännyt tenniksestä. Ihmiset väittävät, etteivät tykkää jostain osaamatta perustella asiaa. Totuus on usein se, että asioista ei pidetä, jos niissä ollaan huonoja. Eikö tämän voi ottaa haasteena ja ajatella, että no nytpä opettelen! Kirsikkana kakun päällä vielä fakta, että liikunta näkyy kehossa ja vireystilassa. Eron huomaa jo parin viikon kuluessa.

Pakko jakaa vielä liikunnallisille mimmeille hiusvinkki! Pahoittelut eräälle naiselle vaatekaupan jonossa piinaavasta tuijotuksestani, oli pakko katsoa kuinka tämä letti on toteutettu 😀  Pääsin testaamaan tätä treenikampausta siskoni pitkiin hiuksiin. On todella helppo ja makeen näköinen!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ponnariletti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Urheilullista sunnuntaita kaikille! 🙂

Kirjoittaja:

Kolmekymppinen daami, joka etsii tasapainoa elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s